ClassicTT 2013 ohi

2 09 2013

Tämän vuoden ClassicTT on nyt ohi. Tai onhan se ollut ohi jo jokusen päivän, mutta nyt kaikki tiimin jäsenet ovat kotiutuneet ja vedetään pieni yhteenveto.

Leiri pystyssä ja kalusto valmiina.

IMG_8614

Kiitos sponsorille.

IMG_8613

Kovaa härdelliä jonotuksessa radalle. Meteli on korvia huumaava ja kaikki tahtovat ensimmäisenä ladulle. Pää pitää pitää vaan kylmänä ja keskittyneenä.

20130819_200643-1

Sitten mennään.

IMG_8695

Toinen sessio.

IMG_8686

ja niinhän siinä sitten kävi, että kun kovaa ajetaan niin kalusto ei kestä. Tämä tapahtui yhdellä kisan nopeimmista osuuksista, eli ns. Sulbyn suoralla.

Kiertokanki antautui täydestä laulusta. Kuljettaja ja pyörä pysyivät kuitenkin radalla ja ulosajoa tai kaatumista ei tapahtunut. Täydellinen katastrofi oli kuitenkin lähellä.

20130822_121258

Kiertokanki päätti myös kurkata lohkon ulkopuolelle, että kuka sielä oikein kaasua kääntää.

20130822_121328

ja kun kone pysäytetään äkillisesti ja väkivaltaisesti reilun 9000 kierroksen käyntinopeudesta, vauhtipyörän kuusi pulttia ymmärtävät myös antautua. Kuljettaja oli havainnut oudon äänen moottorista, ja ehti vetää kytkimen pohjaan heti tapahtuman jälkeen.

Sen jälkeen vain kaasukättä pystyyn ja ratahenkilökunnalle vimmattua viittilöintiä, että ymmärtävät alkaa liputtaa hitaammasta ajoneuvosta. Tässä vaiheessa muita kilpailijoita suihkii kuitenkin ohi molemmilta puolilta yli 100 km/h:n nopeuserolla.

IMG_8702

Jotta päämekaanikolla olisi jotain tekemistä eikä aika kuluisi ihan kokonaan vitutuksen parissa, päätettiin alkaa tutkimaan tarkemmin ja samalla kasata varamoottorin osia käyttäen pyörä takaisin ajokuntoon.

Mitään takeita ei kuitenkaan ajamisesta ollut, harjoitusvuoroja jäi väliin ja tarvittavia kierroksia ei olisi saatu kisaa varten ajettua. Eli jo tässä vaiheessa oli selvää, että kisa jäisi väliin. 3 kierrosta ehdittiin ajaa. Kävimme vielä kysymässä varmuuden vuoksi ratamestarilta,  että onko mitään mahdollisuutta päästä kisaan, kun pyörä oli saatu kasaan. Vastaus oli odotettu, ei pääsyä.

20130823_172858

Toisen Suomi-tiimin jäseniä katsomassa kisoja.

IMG_8744

Englantilainen Guzzi-tiimi. Kalustona Sport 1100. Keskeyttivät oman kisansa 3 kierroksen jälkeen, mutta koska 3/4 kisamatkasta oli suoritettuna, tulos hyväksyttiin. Kaverit olivat niin sanotusti ”over the moon” kisan jälkeen. Kuljettaja oli hieman pettynyt ajoon ja kalustoon..

20130820_170611

Nelisylinterinen, ketjuvetoinen 250 kuutioinen Ben… Moto Guzzi.

IMG_8733

Aika pakata leiri kasaan ja lähteä kotiin.

20130827_142712

Suuri kiitos kaikille paikalla olleille, tukijoille, kannustajille ja muille hengessä mukana olleille. Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.

Blogissa pidetään nyt pieni hengähdystauko ja palataan asiaan myöhemmin tulevaisuuden suunnitelmista. Tarvittaessa tiimiin saa yhteyden sähköpostilla, osoite on About-sivulla.

***

The ClassicTT is now over and the team is back home. Unfortunately the engine expired at Sulby straight and we were unable to continue. Though we did manage to put the bike back together, we didn’t have enough practice laps to get in to the race. We also spoke to the Clerk of the Course personally, just to be sure.

All in all a disappointment, but also valuable info gained again about the bike, especially the suspension. It was re-done last winter and it seems that it paid off and now it works much better.

Thank you all who supported and took part in this huge effort. Also a special thank you to all people, who stopped by the tent at the paddock to cheer and offer condolences.

The blog will now take a break and future plans will be informed later. If you want to contact the team, you can do so by e-mail, address is on the About -page.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja
%d bloggers like this: